Wat doen wij

Gedurende ons bestaan hebben we onszelf continu verrijkt met nieuwe isolatiedisciplines. Gedreven vanuit klantvraag en eigen inzicht in marktontwikkeling hebben we ons dienstenportfolio dusdanig uitgebreid om als echt allround isolatiebedrijf onze klanten optimaal te kunnen ontzorgen.

Van gedegen en vakkundig advies & opname vooraf tot de volledige isolatieoplossing achteraf bieden wij onze klanten een volledig op maat gemaakt pakket aan. Uw isolatievraagstuk is bij ons in goede handen, wij streven ernaar om keer op keer uw verwachtingen te overtreffen.

Thermisch Isoleren

Thermische Isolatie

Voor het isoleren van CV en GKW installaties bent u bij ons aan het juiste adres. Als allround isolatiebedrijf kunnen we u volledig ontzorgen met al uw isolatie wensen.

We hebben ruime ervaring en expertise met alle isolatiematerialen inclusief plaatwerk & isolatiematrassen.

We blijven altijd actief op zoek naar de beste en meest vernieuwende materialen waardoor we keer op keer onze klanten kunnen bedienen met de beste en meest innovatieve isolatieoplossing. 

Akoestische Isolatie

Akoestische isolatie betreft het isoleren van leidingen (riolering en hemelwaterafvoer) om geluidsoverdracht van deze leidingen te voorkomen.

Het is gebruikelijk om deze isolatie toe te passen wanneer leidingen door verblijfsruimtes lopen en je wilt voorkomen dat er geluidsoverlast is.

Wij gebruiken enkel de beste isolatiematerialen op de markt om zo effectief mogelijk geluidsoverlast te voorkomen. 

Akoestische Isolatie
Warmtepomp Isolatie

Warmtepomp Isolatie

Met vele duizenden geïsoleerde warmtepompen op onze naam kunnen we stellen dat we al heel wat huishoudens in Nederland hebben geholpen om het maximale rendement uit hun warmtepomp te halen.

U kunt ons vinden in vele nieuwbouwwijken maar ook bij particulieren die hun eigen warmtepomp zo optimaal mogelijk willen isoleren.

Benieuwd wat we voor uw warmtepomp kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

Brandwerende Applicaties

Waar installatieleidingen via doorvoeringen in de muur gaan kunt u bij ons terecht voor vakkundige brandwerende afdichting. Op deze manier dragen we bij aan adequate brandbeveiliging en verhogen we de veiligheid binnen het pand.

Met TNO geteste en gecertificeerde brandvertragende materialen zorgen we ervoor dat het pand optimaal beschermd is.

U ontvangt indien gewenst hiervan uitgebreide documentatie middels een logboek.

Brandwerende Applicaties
Warmtewerend

Tracing

Heat Tracing betreft het op temperatuur houden van leidingen die niet mogen bevriezen of stollen.

Denk hierbij aan het aanbrengen van verwarmingslint om leidingen vorstvrij te houden en om vetleidingen te verwarmen.

Bij B.I.T. kunt u terecht voor allerlei Elektrische Tracing toepassingen in de utiliteitssector. We gebruiken hiervoor alleen de meest kwalitatief hoogstaande producten zoals WebHeat.

TIPCHECK (Isolatiescan & Energiebesparing)

Of u nu te maken heeft met de Energiebesparingsplicht of u wilt simpelweg de allerbeste isolatieoplossing voor uw pand om maximaal energie te besparen. Laat onze TIPCHECK-Expert u dan helpen!

Met onze TIPCHECK Isolatiescan helpen wij organisaties met het verminderen van de energiekosten en CO2-uitstoot. We brengen gedetailleerd in kaart welk besparingspotentieel gerealiseerd kan worden d.m.v. isolatie van de warme installaties.

Indien gewenst ontwikkelen we met TIPCHECK voor u de meest effectieve isolatieoplossing die leidt tot de meeste besparing met de kortste terugverdientijd!

En omdat we ook de uitvoering van de isolatieoplossing voor u kunnen doen ontzorgen we u volledig!

Neem contact met ons op of neem een kijkje op BIT Duurzaam voor meer informatie.

 

TIPCHECK

Service & Onderhoud

De praktijk leert dat veel corrosie en de daarbij gepaarde uitval en reparatie van technische installaties voorkomen kan worden als er periodieke controle en onderhoud gepleegd wordt op de aangebrachte isolatie.

Door beschadiging of veroudering van de isolatie kan er corrosie onder de isolatie ontstaan, ook wel CUI genoemd.

Met onze service & onderhoud inspecties helpen wij veel klanten onnodige kosten te voorkomen.

Voorkomen is beter dan genezen, maar mocht de corrosie al aanwezig zijn dan kunt u bij ons ook terecht voor het vakkundig conserveren en opnieuw behandelen van de leidingen.  

Technische Isolatie

Onze mensen staan voor u klaar om u van dienst te zijn.